Firma Rožnovská travní semena nabízí široký sortiment trav, jetelovin a travních směsí zejména pro okrasné trávníky, rekreační trávníky, sportovní trávníky, golfové hřiště atd.

travní semena, travní směsy, semena, okrasné trávníky, rekreační trávníky, sportovní trávníky, golfové hřiště, tráva, trávy, jetelovina, galerie, RTS

Obalovaná travní směs SAMBA-nově obohacená o absorbér vody!!!

SAMBA + ABSORBÉR VODY je další vývojovou fází osvědčeného semene s obalem prodávaného naší firmou pod značkou SAMBA.

 Vedle startovacího hnojiva pro prvotní výživu naklíčeného semene, huminových kyselin pro rychlejší naklíčení semene, biologických látek posilujících rostliny a jejich zdraví a aktivátoru kořenů je důležitou součástí obalu také “zásobník vody” (absorbér).

 

Absorbér je granulát, který do sebe dokáže nasát až 300 násobek svého vlastního objemu vody. Tu mají poté rostliny k dispozici. Již více než dvacet let využívají zahradníci a zemědělci mimo jiné těchto výhod:

  •  snížení objemu zálivky o 60 %
  • zamezení výpadku semen
  • snížená spotřeba hnojiva

  

SAMBA + ABSORBÉR VODY  - kompletní péče také za extrémních podmínek

 V rámci pokusu ve skleníku jsme do písku zaseli jak semeno SAMBA + ABSORBÉR VODY, tak obyčejné semeno. Během tohoto pokusu bylo semeno vystaveno extrémním klimatickým podmínkám (sucho, vysoké teploty, silné sluneční záření).

 Cílem především bylo získat nové poznatky o tom, jak probíhá růst v období po naklíčení. Od devátého dne docházelo u obou typů semene k měření délkového nárůstu. Klasické semeno nebylo schopné odolat extrémním klimatickým podmínkám, uschlo a odumřelo. SAMBA + ABSORBÉR VODY dokázalo lépe vyjít s malým množstvím vody a bylo schopné tyto extrémní klimatické podmínky přestát.